Τμήμα του ΕΑΠ και συνεδριακό κέντρο στο Ελληνικό Γορτυνίας

Τμήμα του Ανοιχτού Ελληνικού Πανεπιστημίου, θα λειτουργήσει στο Ελληνικό του δήμου Γορτυνίας, στα κτίρια της Μαυρακείου Σχολής – τα οποία θα στεγάσουν και συνεδριακό κέντρο – με διοικητικό κέντρο στην Μεγαλόπολη.

Αυτό γνωστοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος – συνοδευόμενος από τον αρμόδιο και για τα θέματα της Μεγαλόπολης αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο – μετείχε στην Αθήνα, σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος και για τα ζητήματα δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, οι πρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και ο Πελοπίδας Καλλίρης διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

‘Οπως σημείωσε ο Παναγιώτης Νίκας, το τμήμα του ΕΑΠ, σε Ελληνικό – Μεγαλόπολη, θα περιλαμβάνει σχολή νοσηλευτών/τριών και θα έχει διεθνή αναφορά στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα, δρομολογείται η λειτουργία συνεδριακού κέντρου στο Ελληνικό, αξιοποιώντας στο σύνολό τους, τις υποδομές της Μαυράκειας Επαγγελματικής Σχολής, που θεμελιώθηκε το 1965, με δωρεά του ομογενή Ιωάννου Μαυράκου και η οποία λειτούργησε για πολλά χρόνια ως επαγγελματική σχολή της ΔΕΗ.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσει και νέα συνεδρίαση για το θέμα αυτό, με την συμμετοχή των δημάρχων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Στη νέα αυτή σύσκεψη, θα συζητηθούν λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων η διοικητική έδρα της εν λόγω σχολής, που θα βρίσκεται στη Μεγαλόπολη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος