Την Τρίπολη θα επισκεφθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Στην Τρίπολη θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Θα έχει συναντήσεις με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, ενώ θα ενημερώσει τους θεσμικούς παράγοντες για την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης, πάνω στα θέματα της επιχειρηματικότητας.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό, στην Αθήνα.

” Υπάρχουν πολλές πιστώσεις και εξαιρετικές προοπτικές”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στη συνάντηση, έθεσε στον Υπουργό, το ζήτημα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της οδικής ασφάλειας (η Περιφέρεια θα πάρει 55 εκατ. ευρώ απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης), του πρωτογενούς τομέα (αρδευτικά έργα με ΣΔΙΤ, φράγματα κλπ.), της δίκαιης μετάβασης (200.000,00 ευρώ υπάρχουν διαθέσιμα, ΑΠΕ, αποκατάσταση εδαφών κ.ά), του νέου νοσοκομείου της Αργολίδας ( θα υπάρξει συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Μ. Γκάγκα) και του πάρκου της Κορινθίας (υπάρχουν ελπίδες να χρηματοδοτηθεί το μεγάλο αυτό έργο απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης).

Επίσης, εξετάστηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ύδρευση (υπάρχουν πιστώσεις για έργα) , την αναδάσωση (ένταξη περιοχών στο εθνικό σχέδιο αναδάσωσης, αποκατάσταση καμένων εκτάσεων, διαφοροποίηση στις αναδασώσεις των καμένων – σύντομα συνάντηση με τον Υφυπουργό Γ. Αμυρά) και με το Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας ( η κατασκευή της κεντρικής υπηρεσίας στην Τρίπολη, μέσω του Ταμείο Ανάκαμψης).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος