Την τελική του πρόταση για έργα αναβάθμισης της ΒΙΠΕ Τρίπολης ετοιμάζει ο σύνδεσμος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων

Σε συνεχείς επαφές με τα αρμόδια στελέχη της διαχειρίστριας εταιρείας ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, βρίσκεται η διοίκηση του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τελική πρόταση – συμφωνία για τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, ώστε αυτή να λειτουργήσει καλύτερα, με αφορμή και την έλευση μεγάλων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Στόχος της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, αλλά και του Συνδέσμου των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, είναι, όπως αναφέρεται, η έναρξη έργων αναβάθμισης των υπηρεσιών ασφαλείας, υγιεινής και ενίσχυσης των υποδομών της Ζώνης. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζεται, θα πρέπει να γίνουν έργα αναβάθμισης των υπηρεσιών ασφάλειας, με ενισχυμένα μέτρα φύλαξης των υποδομών και με νέες προστατευτικές κατασκευές, περιμετρικά της ΒΙΠΕ.

Επίσης, στόχος είναι η κάλυψη της ΒΙΠΕ , με μόνιμο ασθενοφόρο και με ειδικό πλήρωμα, πιστοποιημένων διασωστών, για την παροχή πρώτων βοηθειών, σε ενδεχόμενο εργατικό ατύχημα, εντός της ζώνης της.

Παράλληλα, ο ΣΕΒΙΠΕΤ, θέτει ως προτεραιότητα, την ενίσχυση του κλίματος ασφάλειας στη ΒΙΠΕ και την άμεση αντιμετώπιση όλων των έκτακτων περιστατικών. Για το λόγο αυτό, συζητείται η πρόταση να εξοπλιστεί με ιατρικό υλικό, συγκεκριμένος χώρος στο Διοικητήριο που θα μπορεί να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας.

Στη ΒΙΠΕ Τρίπολη, θα γίνουν και έργα στο οδικό της δίκτυο, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις στον φωτισμό και στα δίκτυα κοινής ωφελείας.

Υπενθυμίζουμε ότι η έλευση των μεγάλων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, έχει δώσει άλλη δυναμική στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Ήδη, υπάρχουν αιτήσεις για εγκατάσταση μεγάλων επενδύσεων, ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα οικόπεδα. Θα πρέπει, σύντομα, να προχωρήσουν τα σχέδια επέκτασής της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος