Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό ανέλυσε ο Διονύσης Τεμπονέρας από την Τρίπολη

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους, ανέλυσε στην Τρίπολη, ο Διονύσης Τεμπονέρας, εργατολόγος – νομικός, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολιτική εκδήλωση του ΟΜ ανατολικού τομέα Τρίπολης.

Ο κ. Τεμπονέρας, ανέφερε ότι μία προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα καταργήσει άμεσα τους νόμους Χατζηδάκη, ενώ θα υπάρξουν και άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις.

“Θα επαναφέρουμε την 13η σύνταξη, θα δώσουμε τα αναδρομικά, σε επικουρικές και δώρα των συνταξιούχων, για ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και αύξηση στο αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ. Δεν δικαιούται η κυβέρνηση να κουνά το δάκτυλο στους συνταξιούχους. Τους εξαπάτησε. Εμείς, θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Πρέπει επίσης να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν με την εκκαθάριση και την απόδοση των συντάξεων. Έχουμε λύσεις και για αυτό”.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το ασφαλιστικό  και το συνταξιοδοτικό ανέλυσε ο Διονύσης Τεμπονέρας από την Τρίπολη
Στ. Ζορμπαλάς

Στάθηκε στην επαναφορά των ρυθμίσεων για την αιτιολογημένη απόλυση, για το 8ωρο, για τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τις δηλώσεις των ωραρίων και των υπερωριών.

Επίσης, θα ενδυναμωθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και θα υπάρξουν πρόνοιες για τους εργαζόμενους.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ήταν αυστηρός και στην κριτική ως προς το νέο μίνι ασφαλιστικό.

Καυτηρίασε και τη λειτουργία του νέου ταμείου της επικουρικής ασφάλισης, για τους νέους εργαζόμενους, αλλά και όλες οι νομοθεσίες που ισχύσουν τα τελευταία χρόνια, για το ασφαλιστικό. “Εμείς θα το καταργήσουμε το ταμείο αυτό που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα”, είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Στην εκδήλωση, μίλησε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιώργος Παπαηλιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος