Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη με θέμα την ακρίβεια

” Απευθύνουμε κάλεσμα σ΄ όλα τα σωματεία και σ’ όλους τους εργαζόμενους της Αρκαδίας, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία, να συντονιστούν και να συμμετέχουν μαζικά, στη συγκέντρωση της Τρίπολης, την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, με αντίσταση, με σύγκρουση”.

Αυτό, τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη, η Παναγιώτα Πανούση, απ’ το σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, στις εταιρείες και στα καταστήματα της Αρκαδίας.

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη με θέμα την ακρίβεια
Στ. Ζορμπαλάς

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς, που συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, είπε τα εξής:

” Η ακρίβεια έχει ”γονατίσει” τον κόσμο, το εισόδημα δεν επαρκεί, η υγειονομική κρίση είναι εδώ. Πρέπει οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Ως εδώ και μη παρέκει”.

Τα βασικά αιτήματα, έχουν να κάνουν με τις συλλογικές συμβάσεις, με την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης, με το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους, με την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη της λαϊκής κατανάλωσης, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους αδύναμους, με την μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και με την κατάργηση των φόρων στα καύσιμα, με την μείωση στα δημοτικά τέλη για τα φτωχά νοικοκυριά, με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, με τη διαγραφή χρεών των φτωχών, με το σταμάτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, με την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, με τη μέριμνα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Το συλλαλητήριο – συγκέντρωση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2022, στις 6.30 το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος