Την Κυριακή η επέτειος της Μάχης του Κοσμά Κυνουρίας

Την 81η επέτειο της Μάχης του Κοσμά θα τιμήσουν ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, τοπικοί φορείς και κάτοικοι, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος, θα τελεστεί δοξολογία στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Έπειτα, στη θέση ” Σταυρός”, όπου βρίσκεται το Μνημείο, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Κατά τη μάχη του Κοσμά (Φεστούτσου), που έγινε στις 27 Ιουλίου του 1943, θριάμβευσαν οι αντάρτικες ομάδες έναντι των Ιταλών, που υπέστησαν σοβαρότατες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό και σε όπλα. Έτσι, ουσιαστικά, απελευθερώθηκε ο Κοσμάς.

Φωτογραφία: leonidion.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος