Την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ζητά ο βουλευτής Θ. Δαβάκης

“Να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο της Σπάρτης ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων οπλιτών, λόγω της πανδημίας”, ζητά με ερώτησή του, ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο Λάκωνας βουλευτής, υποστηρίζει, ότι “μία τέτοια απόφαση, θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των στρατοπέδων και στην αύξηση των αποστάσεων, μεταξύ των νεοσυλλέκτων, τόσο εντός των θαλάμων και των λοιπών χώρων, όσο και κατά την ημερήσια εκπαίδευση…  Το ΚΕΕΜ της Σπάρτης, είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της ελληνικής επικράτειας. Παράλληλα, λόγω της πρότερης λειτουργίας του, ως ΚΕΜ για περισσότερο από μισό αιώνα, προσφέρει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όσον αφορά το έργο της υποδοχής, στέγασης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών (…)”, αναφέρει στην ερώτησή του, ο κ Θανάσης Δαβάκης.

Η ερώτηση, καταλήγει ως εξής:

“Ζητώ συνεπώς απ’ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης, την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ, που προσφέρεται άριστα στο πλαίσιο ενός γενικότερου επανασχεδιασμού του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων με βάση τις νέες υγειονομικές ανάγκες και προδιαγραφές, που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορονοιού”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ