Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων και για την Τρίπολη.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γνωστό μαγαζί πώλησης δίσκων (και όχι μόνο), τίμησε την ημέρα, με ένα ανοιχτό hapening. Ο ιδιοκτήτης Σταύρος Κωτσιόπουλος, που διατηρεί το ιστορικό αυτό κατάστημα, διοργάνωσε μία ανοιχτή δράση, με αφορμή την ημέρα του βινυλίου. “Το βινύλιο, έχει ανακάμψει. Ο δίσκος έχει αποκτήσει, ξανά δυναμική, παγκοσμίως, παρά την ψηφιακή εποχή και τις νέες τεχνολογίες. Το ένδοξο βινύλιο είναι εδώ. Και είναι εδώ, γιατί, είναι τέχνη, είναι δημιουργία, είναι έμπνευση, είναι έκφραση, είναι καθαρός ήχος, είναι μαγεία, είναι συναίσθημα, είναι πολιτισμός. Ο δίσκος και το εξώφυλλό του είναι εικαστική έκφραση“, είπε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ Τρίπολης, ο Σταύρος Κωτσιόπουλος.
Συνέχισε, λέγοντας τα εξής: “Δίσκος έχει ανακάμψει και στην Ελλάδα. Θέλουμε και τις νέες ηλικίες να τον αγαπήσουν και να τον υιοθετήσουν. Το βασικό πρόβλημα είναι το κόστος της παραγωγής του δίσκου. Η δεκαετία του 2000 και μετά, τα χρόνια των μνημονίων, εξαφάνισαν τα δισκοπωλεία. Έμειναν λίγα. Στις μικρές πόλεις, σχεδόν χάθηκαν. Είμαι τυχερός που άντεξα“. Κατά τη διάρκεια της δράσης, στο κατάστημα του Σταύρου Κωτσιόπουλου, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, djs της πόλης, πέρασαν από το μαγαζί και απ’ τα desks και έπαιξαν μουσική.
Ο κόσμος, τίμησε την εκδήλωση, μπήκε στο μαγαζί, ψώνισε δίσκους (υπήρχε ποσοστό έκπτωσης), δέχτηκε το κέρασμα του καταστηματάρχη.
Η παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων, τιμάται κάθε 18 του Απρίλη. Ο δίσκος βινυλίου LP ή δίσκος 33 στροφών, είναι ένας είδος φωνογραφικού, αποθηκευτικού υλικού. Εισήχθη απ’ την Κολούμπια Ρέκορντς, το 1948 και υιοθετήθηκε, άμεσα, ως κάτι νέο, στη δισκογραφική βιομηχανία. Υπήρξαν, σταδιακά, ωστόσο κάποιες βελτιώσεις.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος