Τιμήθηκε η νικηφόρα μάχη των ”στενών” του Αγίου Αθανασίου στον οικισμό Στρογγυλού Μεγαλόπολης

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 1ης νικηφόρου μάχης, της Ελληνικής Επανάστασης 1821, στα «Στενά» Αγίου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, στον οικισμό Στρογγυλού, της κοινότητας Κοτυλίου, του Δήμου Μεγαλόπολης.

Η μάχη στα στενά του Αγίου Αθανασίου, στις 27 Μαρτίου του 1821, αποτελεί την πρώτη νικηφόρα, πολεμική σύγκρουση των Ελλήνων με τους Οθωμανούς, μόλις λίγες ημέρες από την κήρυξη της Επανάστασης.

Υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, δύναμη περίπου 300 πολεμιστών, απέναντι σε περίπου 1.700 ένοπλους Οθωμανούς, κατόρθωσε να εμποδίσει τη διέλευσή τους προς την Τριπολιτσά.

Τιμήθηκε η νικηφόρα μάχη των ”στενών” του Αγίου Αθανασίου στον οικισμό Στρογγυλού Μεγαλόπολης
δήμος Μεγαλόπολης

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κυριακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σιέμπος, Θεοφάνης Καλογερόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μιχόπουλος (επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή), ο Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος κ.ά.

Τελετάρχης της εκδήλωσης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Στρογγυλαίων Γιάννης Γκιουμές, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρύταινας Πέτρος Ιατρόπουλος, ο Ανθυπαστυνόμος Κωνσταντίνος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ανδρίτσαινας Ανδρέας Ρουμελιώτης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος