Τη Δευτέρα η σταδιακή λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι Κορινθίας

Αρχίζει τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, η σταδιακή λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, μέχρι τις 8 Αυγούστου, όλοι οι δήμοι της Κορινθίας, θα μετακινούν, μέσω του εν λόγω ΣΜΑ, τα σκουπίδια τους προς την Παλαιόχουνη Αρκαδίας.

Τα πιο πάνω, γνωστοποιήθηκαν, στην συνάντηση που έγινε πρόσφατα, στην Τρίπολη, μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και των εκπροσώπων της 1ης διαχειριστικής ενότητας της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο περιφερειάρχης, δήλωσε, ότι, καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε οι υπόλοιπες δύο μονάδες επεξεργασίας (Σκάλα, Καλλιρρόη) να μπορέσουν να λειτουργήσουν στα τέλη του ερχόμενου Φθινοπώρου.

Εν’ τω μεταξύ, στις 15 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για να πληρωθεί απ’ τους δήμους, το αντίτιμο που έχει να κάνει με την χρήση της Παλαιόχουνης απ’ τους δήμους.

Μόνο ο δήμος της Τρίπολης έχει πληρώσει το σχετικό αντίτιμο.

Εάν δεν υπάρξει καταβολή χρημάτων στην πιο πάνω ημερομηνία, τότε, θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος (δέσμευση πιστώσεων απ’ την πηγή, δημοσιοποίηση ονόματος δήμου).

Επίσης, έγινε γνωστό, ότι υπάρχουν 16 τόνοι υλικά, μη αποδεκτά απ’ την μονάδα διαχείρισης στην Παλαιόχουνη, η διαχείριση των οποίων, θα γίνει απ’ τον ΦοΔΣΑ, σε συνεργασία με εταιρεία.

Τονίστηκε, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται απ’ τους δήμους, οι παλιές χωματερές, καθώς γίνονται τακτικοί έλεγχοι απ’ την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Έγινε, ακόμα, υπενθύμιση, ότι οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στην περιοχή ευθύνης τους.

Σε λίγες ημέρες, θα γίνει και άλλη συνάντηση της Περιφερειακής Αρχής με τους δημάρχους της 1ης διαχειριστικής ενότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος