Θέματα του πρωτογενή τομέα εξετάστηκαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, απασχόλησαν σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Γνωστοποιήθηκε ότι ολοκληρώθηκε η δακοκτονία για φέτος, ενώ όσον αφορά τη τιμή του ελαιόλαδου, αυτή κυμαίνεται από 4,20 έως 4,80 ευρώ το κιλό.

Στο κρίσιμο ζήτημα των εγγειοβελτιωτικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγινε γνωστό ότι για το φράγμα του Ασωπού έχει προγραμματιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει σύσκεψη, στην περιοχή, με την συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά, του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του αναδόχου του συγκεκριμένου έργου, με στόχο την επίλυση των ζητημάτων.

Σχετικά με τους νέους αγρότες, έγινε γνωστό ότι το προηγούμενο πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και έχουν εξοφληθεί όλοι οι δικαιούχοι, ενώ και στο τρέχον πρόγραμμα η ένταξη νέων αγροτών κινείται σε ποσοστό άνω του 75 % μεσοσταθμικά μέχρι σήμερα.

Για τα έργα με τους αναδασμούς έγινε γνωστό ότι αυτά προχωρούν. Εξετάστηκαν τα θέματα που αφορούν τα σχέδια βόσκησης (η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση των σχεδίων) και τα ζητήματα με τις ζωαγορές (θα δημιουργηθεί ζωαγορά και στην Αργολίδα).

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει και καταγραφή των ανεπιτήρητων ιπποειδών από κάθε ΔΑΟΚ στις Περιφερειακές Ενότητες και μετά να παρέμβει η Περιφέρεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος