Ο δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Ναυπλίου, και τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, διοργανώνει εκδήλωση – έκθεση με θέμα : ” Πυροβόλα όπλα και αγχέμαχα της ελληνικής επανάστασης του 1821”.
Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων απ’ την κατάληψη του Παλαμιδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου, με αφορμή και την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Στην έκθεση, εκτίθενται γνήσια κειμήλια της περιόδου εκείνης.
Τα μέλη του σκοπευτικού συλλόγου Πατρών θα ενημερώσουν για τα όπλα των αγωνιστών και για τον τρόπο χρήση τους.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και υλοποιείται στον χώρο του πλέον ιστορικού κτιρίου του Ναυπλίου, την πρώτη σχολή Ευελπίδων, αλλά και το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα, του τότε Ελληνικού κράτους.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 έως 27 Μαρτίου 2022.
Θα είναι ανοιχτή απ’ τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Η είσοδος θα είναι για το κοινό ελεύθερη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022, στις 6 το απόγευμα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος