Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου ζητούν την αλλαγή του καθεστώτος των επιστρεπτέων προκαταβολών

Παρέμβαση για τη δυνατότητα αλλαγής του καθεστώτος ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής, έκανε το Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Τη δυνατότητα αλλαγής καθεστώτος ενίσχυσης επιστρεπτέας προκαταβολής, ζητά σε επιστολή του, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη αντίστοιχα και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη.

Η επιστολή, αρχικά, αναφέρεται στις προσπάθειες και τα θετικά μέτρα που πήρε στην πανδημία, η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, στέκεται στο θέμα των επιστρεπτέων και ζητά απ΄ τον αρμόδιο Υπουργό, να παρέμβει, ώστε να δοθεί στις επιχειρήσεις, ικανός χρόνος, για να μπορέσουν αυτές, να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που ζητούνται για τις επιστρεπτέες.

Τα Επιμελητήρια, ζητούν την παράταση έως το τέλος Μαρτίου της προθεσμίας για να υποβάλλουν τις τροποποιητικές δηλώσεις λήψης της ενίσχυσης.

Όπως, αναφέρει η επιστολή, οι επιχειρήσεις, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, λειτουργούν υπό καθεστώς, έντονης πίεσης, με ασφυκτικές προθεσμίες και με πολλές αποφάσεις που πρέπει να εφαρμόσουν, με αποτέλεσμα, να μην έχουν ικανό χρόνο μελέτης των νέων δεδομένων που καλούνται να εφαρμόσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος