Τα απορρίμματα της Σπάρτης στον Δήμο Ήλιδας μέσω προγραμματικής σύμβασης

Την προγραμματική σύμβαση, για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης, στις νόμιμες εγκαταστάσεις επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, στη θέση ”Τριανταφυλλιά”. του Δήμου Ήλιδας Ηλείας, υπέγραψαν ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας, Γιάννης Λυμπέρης, στο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Η υπογραφή της σύμβασης, δίνει μία προσωρινή λύση, στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων της Σπάρτης.

Για πρώτη φορά, έπειτα από 50 περίπου χρόνια, τα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ) του δήμου Σπάρτης, θα μεταφέρονται άμεσα, στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην “Τριανταφυλλιά” Ηλείας και όχι στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.

Η σύμβαση περιλαμβάνει, τη μεταφορά μέγιστης ποσότητας 2.400 τόνων, αστικών στερεών αποβλήτων, στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς και έχει ισχύ έως 28 Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία στην οποία υπολογίζεται να έχει ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Παλαιόχουνη Αρκαδίας.

Μόλις εκείνη ανοίξει τις πόρτες της, τα απορρίμματα του δήμου Σπάρτης θα μεταφέρονται εκεί, όπως έχει προβλεφθεί από τον σχετικό κυβερνητικό σχεδιασμό, σύμφωνα και με τα όσα γνωστοποιεί ο δήμος Σπάρτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος