Τ. Θεοδωρόπουλος – ΟΕΒΕ Αρκαδίας: “Εμείς προτείνουμε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο για την περιοχή”

” Εμείς προτείνουμε και διεκδικούμε ένα τελείως διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο για την Αρκαδία. Επιδιώκουμε συνεργασίες, είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, περιμένουμε”.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, απ’ την Τρίπολη, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Αρκαδίας, Τάκης Θεοδωρόπουλος.

Αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με το ενεργειακό κόστος, λέγοντας, ότι δεν έγινε σοβαρός σχεδιασμός για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή.

Αναφέρθηκε στα αιτήματα που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία, αλλά και στα προγράμματα που διεκδικεί και που υλοποιεί.

“Θέλουμε τη θερμοκοιτίδα ανάπτυξης, θέλουμε το κέντρο της αγροτεχνολογίας και της καινοτομίας, διεκδικούμε συνεργασίες με φορείς. Έχουμε έξι προγράμματα για τον αγροτικό τομέα, έχουμε συνεργασίες με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, επιδιώκουμε τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Τ. Θεοδωρόπουλος – ΟΕΒΕ Αρκαδίας: “Εμείς προτείνουμε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο για την περιοχή”
Στ. Ζορμπαλάς

Και συνέχισε:

” Η κατάσταση στη χώρα είναι προβληματική, διαχρονικά. Μόνοι μας υπονομεύουμε την παραγωγή μας. Δεν οδηγεί πουθενά το καταναλωτικό μοντέλο και η επιδοματική πολιτική. Χρειάζεται έξυπνη ανάπτυξη, βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον επένδυση. Να επενδύσουμε στους νέους επιστήμονες και στους ερευνητές. Τα πάντα, τώρα, γίνονται σύμφωνα με την επιστήμη και την τεχνολογία”.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, εξέφρασε την σοβαρή ανησυχία του, για το μέλλον της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης, ενώ δεν έδειξε να συμφωνεί και με την ίδρυση και λειτουργία αγγλόφωνου τμήματος νοσηλευτικής στο Ελληνικό Αρκαδίας, απ΄ το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος