Συστάθηκε επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων Γορτυνίας

Επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων Γορτυνίας, συστάθηκε, μετά και την συνάντηση που οργάνωσε στη Δάφνη Γορτυνίας, μια σειρά από σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στη συγκέντρωση, βρέθηκαν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, όπου και πήραν το λόγο και γνωστοποίησαν την εμπειρία τους απ’ τις φωτιές και τα προβλήματα που προέκυψαν απ’ αυτές.

Τη διαδικασία της σύσκεψης, ξεκίνησε με εισήγηση, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης, όπου και μίλησε για εγκατάλειψη της περιοχής, από την πρόληψη της δασοπροστασίας, πυροπροστασίας και για ψίχουλα που ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι, ως αποζημιώσεις και στήριξη.

Συστάθηκε επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων Γορτυνίας
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Αναφέρθηκε για κινήσεις χωρίς σχέδιο, όσον αφορά την ανασυγκρότηση των καμένων, ενώ ισχυρίστηκε, ότι, το 90% των κατοίκων, έχει μείνει εκτός αποζημίωσης και εκτός παραγωγής κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι.

Εκφράστηκε απ’ τους ομιλητές, η ανάγκη της οργάνωσης της περιοχής και της αγωνιστικής κινητοποίησης, για διεκδίκηση στο 100% της αποζημίωσης και της αντικατάστασης της περιουσίας τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος