Σύσκεψη στην Τρίπολη για τις χωρικές επενδύσεις και την βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Η αποτίμηση της περιόδου 2014-2020, σχετικά με τις ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και ο προγραμματισμός της νέας περιόδου 2021-2027 του ΕΣΠΑ, ήταν το αντικείμενο της τεχνικής συνάντησης, που έγινε στην Τρίπολη.

Στην συνάντηση, παρευρέθηκαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σοφό, από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας, της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και της ΕΥΔΕΠ, καθώς και δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δικαιούχων δήμων και από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Παρόντες ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αλλά και αντιπεριφερειάρχες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκε η ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης περιόδου και να διορθωθούν οι ανεπάρκειες που υπήρξαν στη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος, ώστε να τρέξουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να γίνουν τα έργα που θα ενταχθούν, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Στο πρόγραμμα των ΟΧΕ και συγκεκριμένα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, θα ενταχθεί από την Αρκαδία και ο δήμος Τρίπολης, που δεν είχε ενταχθεί στην προηγούμενη περίοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος