Συνεργασία για ασφαλές διαδίκτυο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σχεδιάζει δράσεις που σκοπό έχουν την ενημέρωση των παιδιών, των εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για το δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των φορέων, κυκλοφόρησε αφίσα με την Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Νατάσσα Μποφίλιου, με θεματολογία τους κινδύνους του Διαδικτύου. Με αφορμή την αφίσα και τα μηνύματα που περνάει σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου (συνομιλία με αγνώστους, cyberbullying, κατάχρηση διαδικτύου, έκθεση προσωπικών δεδομένων), πραγματοποιούνται συζητήσεις στις σχολικές μονάδες πάνω στα θέματα αυτά.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πού μπορούν τα παιδιά και οι γονείς να ζητήσουν βοήθεια, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα: Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου 2106007686
Ανώνυμη Γραμμή Αναφορών για παράνομo και επιβλαβές περιεχόμενο
και τέλος στην ιστοσελίδα ενημέρωσης του κέντρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος