Σύμβαση για την αξιοποίηση του μουσείου δασικής ιστορίας στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας

Αποφάσεις για μία σειρά σημαντικών θεμάτων πήρε πρόσφατα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι πιο σημαντικές απ’ αυτές ήταν οι εξής:

– Η Επιτροπή, προέβη στην έγκριση της διενέργειας διαγωνισμού, για το προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, έργο ανέγερσης στην Κόρινθο, ισόγειας οικοδομής, με υπόγειο, με χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο “Γεύμα Αγάπης”.

– Ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, του συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, έργου εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού Κορινθίας.

– Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 188.480 ευρώ, για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα, με σκοπό την αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου, στο στάδιο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

– Η Επιτροπή, ενέκρινε την υπαγωγή της Περιφέρειας, στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά στην απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, για το 2022.

– Προέβη, επίσης, στην έγκριση οικονομικής ενίσχυσης, της λειτουργίας των προνοιακών ιδρυμάτων, των Μητροπόλεων και των Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς της covid-19.

– H Oικονομική Επιτροπή, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.”, με αντικείμενο την λειτουργία του πρώην εργοστασίου ξυλείας, στο Χρυσοβίτσι Φαλάνθου Αρκαδίας, ως Κέντρου προβολής της δασικής ιστορίας του Μαινάλου.

– Τέλος, έγινε γνωστό, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συμμετέχει σε έκθεση που θα γίνει στα μέσα Μαίου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος