Συμμετοχή συνταξιούχων της Τρίπολης στην πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας

Στην συγκέντρωση – συλλαλητήριο των συνταξιούχων της χώρας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, πρόκειται να συμμετάσχουν συνταξιούχοι της Τρίπολης και τη Σπάρτης.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, μέσω σχετικής συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στην Τρίπολη και στο Εργατικό Κέντρο.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Αρκαδίας, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, δρομολογώντας λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 8 το πρωί απ΄ την Τρίπολη.

“Δεν αντέχουμε τις περικοπές, δεν αντέχουμε την ακρίβεια, απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με την 13η και την 14η σύνταξη, που την πληρώσαμε με την εργασία μας και τις περιέκοψαν. Θέλουμε αυξήσεις αφού η ακρίβεια μας τσακίζει“, δήλωσε ο Νίκος Μπαλάσης, απ΄ τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.

Συμμετοχή συνταξιούχων της Τρίπολης στην πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας
Στ. Ζορμπαλάς

“Κατώτατη σύνταξη στα 650, να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις, να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές ενώσεις, να γίνει τώρα, άμεσα, πρόσληψη ιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία να ανοίξουν οι νοσοκομειακές δομές που έκλεισαν, να γίνουν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας, να καταργηθούν τα νομοσχέδια που θίγουν το ασφαλιστικό, να παρθούν μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία” είπε ο Παναγιώτης Καστανός, απ΄το σωματείο των συνταξιούχων ΕΛΤΑ.

Καταλήγοντας, ο Κώστας Καρβέλας, απ’ το σωματείο των συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε τα εξής: ” Να μην λείψει κανένας απ’ την πανελλαδική συγκέντρωση της Παρασκευής, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Είμαστε στο δρόμο του αγώνα, απαιτούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Μόνο η μαζική συμμετοχή και η δράση μπορούν να αποτρέψουν την σημερινή κατάσταση που ζούμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος