Συνελήφθη ένα άτομο, για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπών στη χώρα και οκτώ άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου, για εμπορία ανθρώπων. Η σύλληψη έγινε σε περιοχή της Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα. Πρόκειται για 71χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπών στη χώρα.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε σπίτι ιδιοκτησίας του 71χρονου, όπου ανευρέθηκαν έντεκα αλλοδαποί. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο εκ των πιο πάνω αλλοδαπών, μεταφέρθηκαν στην εν λόγω αποθήκη, από άλλον αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για εμπορία ανθρώπων, καθώς εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους και με την παροχή απατηλών υποσχέσεων, για καλές συνθήκες εργασίας, παρακρατούσε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση.
Επιπρόσθετα, συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, γιατί όπως προέκυψε, κατακρατούσε τους υπόλοιπους αλλοδαπούς, εντός σπιτιού και δεν τους επέτρεπε να εξέρχονται κατά βούληση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος