Συγκέντρωση στο Αθήναιο Τρίπολης για τη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών

Συγκέντρωση έξω απ’ το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, στο Αθήναιο του δήμου Τρίπολης, οργανώνει για το Σάββατο 19 Ιουνίου η Επιτροπή Αγώνα κατά της ίδρυσης και λειτουργίας του εν λόγω εργοστασίου.

Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, Βαγγέλη Γούργαρη και Σπύρο Δημόπουλο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

“Δεν δεχόμαστε να γίνει ο τόπος μας η χαβούζα της Πελοποννήσου, στην πρόκληση απαντάμε με αγώνες”, είπαν οι δύο ομιλητές σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσαν: “Απαιτούμε, να μην εγκατασταθεί στο Αθήναιο η μονάδα επεξεργασίας των ζωικών υπολειμμάτων, να δηλωθούν και να απομακρυνθούν όσα μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο, η Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού να καλύψει τα νομικά έξοδα, να μην εγκατασταθούν στην περιοχή άλλες ρυπογόνες μονάδες, όπως μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων τυροκομείου, πτηνοτροφικές, μονάδες βιοαερίου, μονάδες καύσης απορριμμάτων, πυρινελαιουργεία και ΑΠΕ”.

“Θέλουμε – συνέχισαν –  μέτρα στήριξης των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων της περιοχής, θέλουμε έργα βελτίωσης της δυνατότητας ύδρευσης – άρδευσης, θέλουμε να μην υπάρξουν συνέπειες από τη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων και του χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων της Παλαιόχουνης. Ζητάμε από το δήμο της Τρίπολης και από την Περιφέρεια, να γίνουν μετρήσεις και να καταγραφούν σε βάση δεδομένων, όλα τα περιβαλλοντικά στοιχεία και ειδικότερα, αυτά για τα νερά, ώστε να μπορούν στην πορεία, να γίνουν συγκρίσεις”.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, γνωστοποίησαν, ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους, μέχρι να αποφευχθεί, οριστικά η λειτουργία της μονάδας παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή του τέως δήμου Βαλτετσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος