Συγκέντρωση στην Τρίπολη για το θέμα της υγείας

Συγκέντρωση, με κύριο θέμα την στήριξη και την ενίσχυση της υγείας, έχουν προγραμματίσει, στην Τρίπολη, διάφορα σωματεία της Αρκαδίας, για την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021.

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Πετρινού.

Το πλαίσιο διεκδίκησης είναι το ακόλουθο, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εκδόθηκε:

“· Επίταξη και άνευ όρων, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λ.π.).

· Δημιουργία κλινών για νοσηλεία covid19, εκτός Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπως στο κτήριο της πρώην πολυκλινικής πίσω από τον ΟΣΕ στην Τρίπολη.

· Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

· Ειδικά για την Αρκαδία, να καλυφθούν επειγόντως, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό, το ακτινολογικό τμήμα του Παναρκαδικού και τα Κ.Υ.

· Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και το πανεπιστήμιο.

· Οργανωμένος υγειονομικός έλεγχος, με ευθύνη των κρατικών φορέων, για την εξάπλωση του ιού στα εργοστάσια και τις βιομηχανικές μονάδες, όπου απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.

· Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς, συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

· Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή”.

* Το προσκλητήριο δράσης, υπογράφουν το σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα, το συνδικάτο τεχνεργατών οικοδόμων, η ομάδα γυναικών Αρκαδίας, φοιτητικός σύλλογος της νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το σωματείο των συνταξιούχων ΙΚΑ, αυτό των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ο σύνδεσμος των πολιτικών συνταξιούχων, ο ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Αρκαδίας και ο σύλλογος των συνταξιούχων των ΕΛΤΑ Πελοποννήσου.

·

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος