Συγκέντρωση στην Τρίπολη για το εργοστάσιο στο Αθήναιο Βαλτετσίου

Να μην πάρει άδειες και να μην λειτουργήσει στο Αθήναιο Βαλτετσίου, δήμου Τρίπολης, η μονάδα παραγωγής ζωοτροφών, ζήτησαν για ακόμα μία φορά πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Τρίπολης.

Η συγκέντρωση – διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα κατά της λειτουργίας του εργοστασίου στην περιοχή έγινε στην κεντρική πλατεία της, με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Επιτροπής, Σπύρο Δημόπουλο, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και η γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, στα μαγαζιά και στις εταιρείες της Αρκαδίας, Χριστίνα Λιαδή.

Συγκέντρωση στην Τρίπολη για το εργοστάσιο στο Αθήναιο Βαλτετσίου

“Ζητάμε να μην εγκατασταθεί στο Αθήναιο η μονάδα επεξεργασίας, να φύγουν άμεσα όλα τα μηχανήματα που βρίσκονται στο εργοστάσιο, να μην εγκατασταθεί στην περιοχή, καμία ρυπογόνα μονάδα. Θέλουμε μέτρα στήριξης των αγροτών, θέλουμε έργα ώθησης της αγροτικής, κτηνοτροφικής και μελισσοκομικής παραγωγής, θέλουμε μέτρα που θα αποκρούσουν τις συνέπειες απ’ την λειτουργία της ΜΕΑ και του ΧΥΤΥ στην Παλαιόχουνη, θέλουμε μετρήσεις καταγραφής όλων των περιβαλλοντικών στοιχείων, ώστε να μπορούμε μελλοντικά να κάνουμε συγκρίσεις. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, ξέχωρα από το νομικό και δικαστικό κομμάτι. Ρωτάμε την Περιφέρεια, έκανε ένσταση, πήγε ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό”, τόνισε ο Σπύρος Δημόπουλος.

Συγκέντρωση στην Τρίπολη για το εργοστάσιο στο Αθήναιο Βαλτετσίου

Στην κινητοποίηση βρέθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι, κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, συνταξιούχοι και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς.

Αμέσως μετά, ακολούθησε ανάγνωση του σχετικού ψηφίσματος απ’ το μέλος της Επιτροπής, Βαγγέλη Γούργαρη και πορεία με συνθήματα προς το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επί της οδού Εθνομαρτύρων, όπου και επιχειρήθηκε να δοθεί το σχετικό ψήφισμα.

Τελικά, το ψήφισμα θυροκολλήθηκε στην κεντρική πόρτα της Περιφέρειας, μιας και οι διαδηλωτές, βρήκαν την είσοδο κλειστή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος