Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κορινθίας

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Κορινθίας, αναμεσά τους και ο βουλευτής, Γ. Ψυχογιός, έγινε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, για τα προβλήματα των αγροτών – καλλιεργητών της Κορινθίας, παρουσιάζοντας προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πιο ειδικά ζήτησαν από τον Υπουργό:

• Ανταπόκριση του ΕΛΓΑ, με ταχύτητα και δίκαιες αποζημιώσεις, με την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκτιμητών, για να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και πορισμάτων.

• Άμεσες προκαταβολές στους πληγέντες παραγωγούς, για να καλύψουν βασικά έξοδα διαβίωσής τους.

• Ένταξη και χρηματοδότηση των ζημιών που δεν καλύπτονται από τον υπάρχοντα κανονισμό του ΕΛΓΑ, μέσω των ενισχύσεων deminimis και αυτών του Ταμείου Αρωγής.

• Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καλύπτει και αίτια λόγω κλιματικής αλλαγής και ολοκλήρωση της μελέτης διαχείρισης κινδύνων.

• Αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από τον προανθικό παγετό του 2021, ώστε η Κορινθία να μην μείνει τελικά εκτός στήριξης, που δόθηκε ήδη σε άλλους Νομούς.

• Επιτάχυνση και ολοκλήρωση του Φράγματος Ασωπού. Υιοθέτηση μεταβατικής λύσης για την άρδευση, μετά την ολοκλήρωση του φράγματος, με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του ΑΟΣΑΚ, μέχρι την παράδοση του αρδευτικού δικτύου.

• Υλοποίηση στην πράξη του προγράμματος αναδιαρθρώσεων.

Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σύντομα οι εκτιμήσεις και οι προκαταβολές.

Για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τα μη καλυπτόμενα από τον ΕΛΓΑ αίτια, γνωστοποίησαν ότι θα υπάρξουν απαντήσεις προς το τέλος Οκτωβρίου.

Τέλος υπήρξε γνωστοποίηση ότι οι αποζημιώσεις από τον προανθικό παγετό του 2021, θα καταβληθούν εντός του Οκτωβρίου στους δικαιούχους παραγωγούς της Κορινθίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος