Στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο δήμαρχος Τρίπολης για τα απορρίμματα δήμων

Εκπρόσωποι του δήμου της Τρίπολης, βρέθηκαν στο γραφείο της περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συζήτησαν το θέμα της πιθανής μεταφοράς των σκουπιδιών της Σπάρτης και της Δυτικής Μάνης στη δομή της Παλαιόχουνης Βαλτετσίου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεση του δήμου και την δική του, σ’ ένα ενδεχόμενο μεταφοράς των σκουπιδιών των δύο αυτών δήμων, στην Παλαιόχουνη.

Επισήμανε, ότι, ήδη ο δήμος Τρίπολης, υποδέχεται στην Παλαιόχουνη, απορρίμματα από Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία.

Ο Παναγιώτης Νίκας, αναγνώρισε το βάσιμο και το δίκαιο των επιχειρημάτων του δημάρχου Τρίπολης, ωστόσο, ζήτησε να υπάρξει απόδειξη αλληλεγγύης προς τους δύο παραπάνω δήμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τόνισε, πως το ενδεχόμενο μεταφοράς, θα συνοδεύεται από γραπτή διαβεβαίωση πως απορρίμματα, ανάλογου βάρους, θα επιστραφούν, με ευθύνη των δύο εν λόγω δήμων, στους χώρους διαχείρισης που προβλέπει η ΣΔΙΤ για τις διαχειριστικές τους ενότητες.

Ο Κώστας Τζιούμης, γνωστοποίησε, ότι, θα συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ επισήμανε, ότι ο δήμος της Τρίπολης δεν είχε καμία ειδοποίηση ή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος