Στον Μυστρά για τα “Παλαιολόγεια” ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του εμβληματικού Μυστρά Λακωνίας, βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Η εκεί παρουσία του, έχει να κάνει με τις εκδηλώσεις μνήμης για τον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Πρόκειται, για τις εκδηλώσεις ”Παλαιολόγεια 2025″ του δήμου της Σπάρτης. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, εντός του Αρχαιολογικού Χώρου του Μυστρά, ο Υπουργός, παρευρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην τέλεση του Μνημόσυνου. Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία απ’ την Μαρία Κουρή (επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου).

Λίγο μετά, έχει προγραμματιστεί, στον επιβλητικό ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στην κοινότητα του Μυστρά, Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το μεσημέρι, ο δήμαρχος της Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, έχει προγραμματίσει γεύμα. Οι εκδηλώσεις για τα “Παλαιολόγεια” θα συνεχιστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος