Στον Άγιο Αθανάσιο Τρίπολης τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Στο σημείο που εκτελέστηκαν την 1η Μαίου του 1944, απ’ τους Γερμανούς, σαράντα Έλληνες πατριώτες, στον Άγιο Αθανάσιο Τρίπολης, τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Υλοποιώντας απόφαση της ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, πραγματοποίησε στο εκεί μνημείο, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών, προσκλητήριο νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στ. Ζορμπαλάς

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε για τα μηνύματα της ημέρας και κατέθεσε και μπουκέτο λουλούδια στο εκεί μνημείο.

Στεφάνι κατέθεσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς (φωτό βάσης), που στις δηλώσεις του, στάθηκε στην αγωνιστική ετοιμότητα του ΕΚΑ, εν’ όψει του σχεδίου νόμου που αφορά τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά θέματα.

“Διεκδικούμε εργασιακά δικαιώματα για όλους, υγεία και ασφάλεια στην εργασία, συνδικαλιστές ελευθερίες και δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δημόσιο σύστημα υγείας, κοινωνική πολιτική, κοινωνική ασφάλιση, μείωση της ανεργίας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αριστείδης Μπρουμάς, που φάνηκε προβληματισμένος απ’ τον διπλό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και στην Τρίπολη.

– Αμέσως μετά, εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στ. Ζορμπαλάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ