Στο τελικό στάδιο η ανάθεση της μελέτης για την ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα Λακωνίας

Στο τελικό στάδιο, μπαίνει η ανάθεση της μελέτης, για την ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα, από την παλαιά γέφυρα της βόρειας εισόδου της Σπάρτης, έως τον παραπόταμο Κνακίωνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, επισήμανε, ότι, “η ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, όπως και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων υποδομών, για την περιβαλλοντική, τουριστική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και αθλητική αξιοποίηση της περιοχής μελέτης”.

Ο Θεόδωρος Βερούτης, συνεχίζοντας, υπογράμμισε τα εξής:

“Οι προτεινόμενες υποδομές,θα είναι ήπιας μορφής και θα έχουν ως σκοπό, να συνδέσουν τον αστικό ιστό της Σπάρτης, με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις παραγωγικές λειτουργίες του τοπίου του ποταμού. Θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες, αλλά και στους κατοίκους της πόλης μας, έναν τόπο αναψυχής και πολιτισμού, αντάξιο της παγκόσμιας φήμης του Ευρώτα (…).

Αντικείμενο της υπό ανάθεση μελέτης ανάδειξης του τμήματος του ποταμού Ευρώτα, από την παλαιά γέφυρα, έως τον παραπόταμο Κνακίωνα, αποτελεί η εκπόνηση Υδραυλικών, Στατικών, Τοπογραφικών, Συγκοινωνιακών, Αρχιτεκτονικών, Περιβαλλοντικών, Γεωτεχνικών – Γεωλογικών, Ηλεκτρομηχανολογικών και Φυτοτεχνικών μελετών.

Σκοπός είναι η αντιπλημμυρική προστασία της παραποτάμιας περιοχής του ποταμού Ευρώτα, καθώς και η περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση τμήματος του ποταμού, από το σημείο της γεφύρωσης της εθνικής οδού Σπάρτης – Τρίπολης, έως το σημείο που ενώνεται με τον παραπόταμο Κνακίωνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος