Τρίπολη: Στις κτιριακές κατασκευές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Επίσκεψη στα εργοτάξια των μεγάλων επενδύσεων των εταιρειών – μελών, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας , στην Τρίπολη, πραγματοποίησε ο Υπουργός της Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μαζί του ήταν και η γενική γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βίκυ Λοίζου.

Ο Υπουργός, ξεναγήθηκε σε όλες τις νέες, μεγάλες κτιριακές κατασκευές των εταιρειών, στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης.

Οι σημαντικές αυτές επενδύσεις, δίνουν μία νέα ώθηση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που έχει για τα καλά πλέον, περάσει σε άλλη εποχή.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για το επενδυτικό πρόγραμμα των τριών – μέχρι σήμερα – εταιρειών που επέλεξαν την Τρίπολη και για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για το φάρμακο, για τις ελληνικές βιομηχανίες, για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Οι επενδύσεις στη χώρα μας, απ΄ τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, θα ανέλθουν στο 1,5 δισ. ευρώ, με το νέο κύκλο της προκήρυξης, για τα έτη 2024 – 2025, κάτι που θα αυξήσει το στίγμα του κλάδου, κατά 35 %.’

Συνάμα, θα δημιουργηθούν 5.500 νέες θέσεις εργασίας.

Τρίπολη: Στις κτιριακές κατασκευές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας   βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Στην Τρίπολη, όταν ολοκληρωθούν τα νέα εργοστάσια παραγωγής και έρευνας, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, αλλά και αυτές που θα προκύψουν, από άλλες εταιρείες γύρω από το φάρμακο και τη δραστική ουσία, η εικόνα της Αρκαδικής πρωτεύουσας, θα αλλάζει ριζικά.

Σχεδιάζεται βελτίωση των υποδομών της ΒΙΠΕ Τρίπολης, αλλά και επέκτασή της.

Η Τρίπολη, λέγεται, ότι τα επόμενα χρόνια, με την εγκατάσταση όλων αυτών των εργαζόμενων, θα αυξήσει κατά πολύ, τον πληθυσμό της και θα εκτινάξει το τοπικό της ΑΕΠ. Θα πρέπει εδώ, να τονιστεί, ότι, ο δήμος της Τρίπολης, έχει ενταχθεί και στις πρόνοιες του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων, σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας.

Τρίπολη: Στις κτιριακές κατασκευές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας   βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Τα εργοτάξια των εταιρειών φαρμάκου, στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, επισκέφτηκαν σήμερα και εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με ειδίκευση στα θέματα και στα ρεπορτάζ υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος