Στις 24 Μαΐου οι ανακοινώσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Θέματα που έχουν να κάνουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με εκπροσώπους στο Yπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, και ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Εξετάστηκε εκτενώς η διαδικασία που εξελίσσεται, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, ενώ συζητήθηκε συνολικά και το θέμα της επανενεργοποίησης του μετρικού δικτύου μέχρι την Καλαμάτα.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε το πλάνο δράσης και ο επιμερισμός των ενεργειών από όλες τις πλευρές και προγραμματίστηκε νέα συνάντηση στο υπουργείο, την Τρίτη 24 Μαΐου στις 10 το πρωί, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Αποφάσεις, τόσο για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, με την όποια μέχρι τώρα καθυστέρηση να συνδέεται αποκλειστικά με τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και για το μετρικό δίκτυο συνολικά.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι την ίδια ημέρα αναμένονται και ανακοινώσεις σε πολιτικό επίπεδο, για το θέμα του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος