“Στις 17 Απριλίου του 2025, ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναλαμβάνει την ευθύνη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου“, ανακοίνωσε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβούλιο της Πελοποννήσου, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Απαντώντας στον Νίκο Κουτουμάνο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, είπε τα εξής: “Άμεσα θα ξεκινήσει την ολοκληρωμένη διαχείριση και το τρίτο εργοστάσιο της επεξεργασίας αποβλήτων, στην Καλλιρόη της Μεσσηνίας. Και τα τρία εργοστάσια, σε Παλαιόχουνη, Λακωνία και Μεσσηνία, λειτουργούν σωστά. Οι στόχοι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σύμβαση της ΣΔΙΤ απορριμμάτων, πάνε πολύ καλά. Η τιμολογιακή πολιτική πηγαίνει σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η σύμβαση. Στις 17 Απριλίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παραδίδει την διαχείριση και την ευθύνη της ΣΔΙΤ και της ολοκληρωμένης διαχείρισης, στον Φορέα Διαχείρισης της Πελοποννήσου, που απέκτησε και την απαραίτητη διαχειριστική επάρκεια“.
Σε ερώτηση του Νίκου Κουτουμάνη, για το εάν υπάρχει σκέψη και σχέδιο για ίδρυση και εγκατάσταση στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, τόνισε τα εξής: “Όχι, δεν γίνεται τέτοια συζήτηση για καύση ή ανάκτηση ενέργειας μέσω καύσης. Εξάλλου, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο απ’ τη στιγμή που είναι σε διαδικασία αναθεώρησης ο Περιφερειακός Σχεδιασμός της Διαχείρισης των Αποβλήτων... Θέλουμε καλύτερη διαλογή στην πηγή, θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά της ανακύκλωσης“, είπε, χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος