Στην Τρίπολη Σάββατο-Κυριακή ο Θαν. Σαράντος με τον “Αμερικάνο”

O “ Αμερικάνος” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο της Τρίπολης( Σάββατο 9μμ -Κυριακή 6μμ και 9μμ)

Ένας ακόμη σταθμός σε ένα μεγάλο θεατρικό ” ταξίδι” αυτής της ιδιαίτερης παράστασης που σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Θανάσης Σαράντος.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου κλασσικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και έναν μουσικό, που υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο». Ο ήρωας είναι «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος ούτε Αμερικάνος.

Ο «Αμερικάνος», o Τζων Στόθισον, είναι ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του και δεν τον αναγνωρίζει κανείς. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας: η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως είναι ακόμα εκεί και τον περιμένει. Ακριβώς όπως ο Οδυσσέας, που γύρισε για να ξαναβρεί τη χαμένη του Ιθάκη στα μάτια της πιστής του Πηνελόπης.

Στην Τρίπολη  Σάββατο-Κυριακή ο Θαν.  Σαράντος με τον “Αμερικάνο”

Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς. Θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη. Ίδια κι απαράλλαχτη με αμέτρητα προσωπικά και οικογενειακά δράματα, που γνώρισε η Ελλάδα εκείνης της εποχής, αλλά και κάθε εποχής.

Στην Τρίπολη  Σάββατο-Κυριακή ο Θαν.  Σαράντος με τον “Αμερικάνο”

Η παράσταση ταξίδεψε στην Σκιάθο τον Ιανουάριο του 2001 με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και έκτοτε παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε πάνω από 50 πόλεις ανά την Ελλάδα.

Ο Θανάσης Σαράντος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Τρίπολης και μιλήσαμε μαζί του για την σπουδαία αυτή παράσταση με τον ένα ρόλο, για τα επόμενα θεατρικά του βήματα , αλλά και για τηλεοπτικές δουλειές που συμμετέχει ο εκ Κυπαρισσίας ..ορμώμενος καλλιτέχνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος