Στην Τρίπολη η Μ. Χρυσοβελώνη

Στην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός, είχε επαφές σε Περιφέρεια και Δήμο Τρίπολης, με αφορμή και την ψήφιση του τελευταίου νόμου που ρυθμίζει θέματα φύλων, ιθαγένειας και Κλεισθένη.

Η Βολιώτισσα πολιτικός, είχε επαφή και με τις υπεύθυνες του Κέντρου Συμβουλευτικής Τρίπολης και της επιτροπής ισότητας..

Σε δηλώσεις της, λίγο πριν συναντηθεί με τον δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, η κ. Χρυσοβελώνη είπε τα εξής:

« Σκοπός της επίσκεψής μου είναι να ζητήσω απ’ τους αρμοδίους της Αυτοδιοίκησης, να εφαρμόσουν άμεσα το νόμο-πλαίσιο. Ο νόμος αυτός, έχει να κάνει με την ισότητα των φύλων, σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο και σε Αυτοδιοίκηση, έχει να κάνει με την αλλαγή των διατάξεων περί ιθαγένειας και πολιτογράφησης, έχει να κάνει με τον Κλεισθένη. Συγχρόνως, επισκέπτομαι και τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τις δομές φιλοξενίας που έχει η χώρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, να στηρίξει τις 62 δομές, αλλά και τις υπόλοιπες δομές και μετά τη λήξη της χρηματοδότησης απ’ το ΕΣΠΑ. Θα ενταχθούν αυτές στον κρατικό προυπολογισμό και θα λυθεί το θέμα των εργαζομένων, όπως λύθηκε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επίσης, θα πρέπει να σας γνωστοποιήσουμε, ότι οι επιτροπές ισότητας είναι πλέον υποχρεωτικές σε κάθε δήμο. Η κυβέρνηση, επιδιώκει την μείωση της γυναικείας ανεργίας και για το λόγο αυτό, θέλουμε να προωθήσουμε τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους γυναικείους συνεταιρισμούς.

Τέλος, βούλησή μας είναι να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τις γυναικείες συμμετοχές στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν αυξήσαμε το ποσοστό συμμετοχής αυτών, στα ψηφοδέλτια, μόνο και μόνο για να υπάρχουν γυναίκες και να καλύπτεται η νομοθεσία.

Πιστεύουμε στην κυβέρνηση, ότι οι γυναίκες αξίζουν και μπορούν να πετύχουν πράγματα ως αιρετές και για το λόγο αυτό, καλούμε τον κόσμο να τις ψηφίσει και να τις στηρίξει επί τις ουσίας».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ