Στην Τρίπολη η γενική γραμματέας ισότητας των φύλων

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2016-2020 ,της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ανέλυσε, με λεπτομέρεια, η γενική γραμματέας ισότητας των φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα, απ’ την Τρίπολη, στο πλαίσιο ομιλίας της, σήμερα το απόγευμα.

Ανέλυσε τους έξι (6) στόχους της Γραμματείας (κοινωνική συνοχή, αγορά εργασίας, εκπαίδευση, υγεία, έμφυλη βία, κέντρα λήψης αποφάσεων), ενώ αναφέρθηκε και στους νόμους που έχουν ψηφισθεί ή στα σχέδια νόμου που έρχονται προς ψήφιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην Τρίπολη η γενική γραμματέας ισότητας των φύλων

Η κ. Κούβελα, μίλησε για το νόμο που έρχεται και αφορά την ισότητα των φύλων, αναφέρθηκε στο πόρισμα της ομάδας εργασίας για την επικύρωση της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, γνωστοποίησε τις εγκύκλιους για τη χρήση μη σεξιστικής γλώσσας στα δημόσια έγγραφα, ενώ έκανε αναφορά και στην αναγκαιότητα να εφαρμοσθεί άμεσα ο νόμος 2839/2000 που αφορά τις συμμετοχές των γυναικών σε θεσμικές θέσεις.

Η γενική γραμματέας, στάθηκε και στις συνέργειες της Γραμματείας με το Υπουργείο Παιδείας, πάνω σε θέματα που αφορούν ζητήματα ισότητας, στην ύλη των σχολικών εγχειριδίων.

Συγχρόνως, τοποθετήθηκε και στο σχέδιο της θεματικής εβδομάδας (φύλο και σώμα) στα σχολεία και αποκάλυψε ότι θα επαναληφθεί, παρά τις όποιες αντίθετες απόψεις.

Η κ. Κούβελα, υπενθύμισε και τους φοιτητικούς διαγωνισμούς που γίνονται, πάνω στο θέμα της έμφυλης βίας, ενώ εξέφρασε και την ανάγκη για ψηφιακή δημιουργία.

Τελειώνοντας τον απολογισμό της δράσης της Γραμματείας και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων, η κ. Κούβελα, δήλωσε ότι, στοχεύει η Γραμματεία να διευρύνει τις δράσεις των τριάντα εννέα (39) συμβουλευτικών κέντρων της χώρας.

Είπε χαρακτηριστικά:

“θέλουμε να εντάξουμε σ’ αυτά και δράσεις όπως η εργασιακή συμβουλευτική και η δικτύωση αυτών με τα Κέντρα Ενημέρωσης των ΚοινΣεΠ που οσονούπω έρχονται. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τις συνεργασίες με τους δικηγόρους για τις ανάγκες των γυναικών, ενώ διατηρούμε τις υποδομές και τους εργαζόμενους των κέντρων αυτών, που κινδύνευαν με κλείσιμο, λόγω ολοκλήρωσης της χρηματοδότησης απ’ το ΕΣΠΑ”.

Και έδωσε και την είδηση:” Οι δομές αυτές θα μείνουν ως δομές και μετά το ΕΣΠΑ και είμαστε αποφασισμένοι-ως κυβέρνηση- να τις χρηματοδοτήσουμε μέσα απ’ τον κρατικό προυπολογισμό”.

Στην Τρίπολη η γενική γραμματέας ισότητας των φύλων

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος