Στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, στις Βρυξέλλες, συμμετείχε η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Μία από τις δράσεις που έγιναν εκεί, ήταν και αυτή που αφορούσε τη γαστρονομία. Η Περιφέρεια, παρουσίασε τη γαστρονομική της ταυτότητα και τα τοπικά της προϊόντα. Στο περίπτερό της, οι επισκέπτες γνώρισαν τη γη, τους ανθρώπους και τις γεύσεις της Πελοποννήσου. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο και δοκίμασαν τα προϊόντα ΠΟΠ, όπως το κρασί, το λάδι, το μέλι και τα γλυκά της Πελοποννήσου.
Παράλληλα, στο εκθεσιακό τμήμα της διοργάνωσης, παρουσιάστηκε το εμβληματικό έργο «Vamvakou Revival – Establishment and Operation of a Business Incubator», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ” Πελοπόννησος» 2021–2027 ”και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας αναβίωσης της Βαμβακούς Λακωνίας, η οποία υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Vamvakou Revival, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η αναβίωση της Βαμβακούς, αποτελεί πρότυπο αναζωογόνησης, ενός ορεινού χωριού, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την καινοτομία, την αγροδιατροφή, την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανάπτυξη.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, που παρευρέθηκε στη διοργάνωση, δήλωσε: ” Η Πελοπόννησος έχει τη δύναμη να συνδέει το παρελθόν με το μέλλον – τη γεύση με την ανάπτυξη, την παράδοση με την καινοτομία. Με τις πρωτοβουλίες μας προβάλλουμε μια σύγχρονη, εξωστρεφή Περιφέρεια που αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, επενδύει στους ανθρώπους της και δημιουργεί προοπτικές για την επόμενη μέρα. Από τη γαστρονομία μέχρι την αναγέννηση των ορεινών μας κοινοτήτων, χτίζουμε ένα ενιαίο αφήγημα προόδου και ταυτότητας για ολόκληρη την Πελοπόννησο“..
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος