Στην ΕΡΤ Τρίπολης οι ”μικροί δημοσιογράφοι” του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου

Στις εγκαταστάσεις της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης Τρίπολης (ΕΡΤ Τρίπολης, 101,5 fm, 92,1 fm, 1.305 am), βρέθηκε προ ημερών, αντιπροσωπεία μαθητριών και μαθητών, που στελεχώνουν την ομάδα δημοσιογραφίας του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης.

Οι ”μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει”, συνοδευόμενοι απ’ την υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Μάγκλαρη, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο παραγωγής των εκπομπών, να ενημερωθούν για την εργασία των δημοσιογράφων, των τεχνικών, των μουσικών παραγωγών, αλλά και του διοικητικού προσωπικού.

Είδαν από κοντά τον μηχανολογικό – ηλεκτρονικό εξοπλισμό της ΕΡΤ Τρίπολης (σε ρόλο ξεναγού ο τεχνικός Νίκος Βιδάκης), αλλά και τις λοιπές υποδομές (στούντιο, δισκοθήκες κλπ.).

Στην ΕΡΤ Τρίπολης οι ”μικροί δημοσιογράφοι” του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου

Σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Τρίπολης, Σταύρο Ζορμπαλά, τα παιδιά του ομίλου δημοσιογραφίας, συμμετείχαν και στην διεκπεραίωση μιας εκπομπής λόγου (με αφορμή και την πρόσφατη παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου).

Για μία περίπου ώρα, τα παιδιά και η συνοδός – καθηγήτριά τους, απάντησαν σ’ όλα τα ερωτήματα που είχαν να κάνουν με το βιβλίο, το διάβασμα και τα όσα αυτά προσφέρουν στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

Στην ΕΡΤ Τρίπολης οι ”μικροί δημοσιογράφοι” του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου

Η εκπομπή, βγήκε στον… αέρα, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022, στις 11 το πρωί.

Την παρουσίασε η δημοσιογράφος – προϊσταμένη του σταθμού, Πέγκη Μπρούσαλη.

Τα παιδιά… θάμπωσαν με το επίπεδο των απαντήσεων και των επιχειρημάτων τους και έδειξαν ότι στην ομάδα γίνεται σωστή και οργανωμένη δουλειά από τις υπεύθυνες καθηγήτριες και απ’ την διεύθυνση του νέου αυτού σχολείου.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, με ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο της Τρίπολης για την συνεργασία και δήλωσε ανοιχτή για συνέχιση της συνεργασίας και για νέες προκλήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος