Στη σύσκεψη της Ένωσης Περιφερειών με τον Πρωθυπουργό ο Π. Νίκας – Σημαντικές αποφάσεις για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση

Σημαντικές ανακοινώσεις που έχουν να κάνουν με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκαν, μετά τη σύσκεψη της Ένωσης των Περιφερειών της χώρας, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο πρωθυπουργός, δήλωσε, ότι, προχωρά η θεσμοθέτηση της εκπροσώπησης των Περιφερειών, στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, σε όλη τη χώρα, ενώ, παράλληλα, ανακοινώθηκε, ότι προκηρύσσονται, μέσα στις επόμενες ημέρες, 1.500 προσλήψεις στις Περιφέρειες.

Όσον αφορά, δε, στο θέμα της απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το νομοθέτημα του υπουργείου Εσωτερικών, για την κυβερνησιμότητα, στη σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε, ότι αναμένεται η καθαρογραφή της εν λόγω απόφασης, ώστε στη συνέχεια, να υπάρξει η νομική αντίδραση του υπουργείου.

Τα οικονομικά θέματα

Στη σύσκεψη των περιφερειαρχών, υπό τον πρωθυπουργό, ανακοινώθηκε, η υπογραφή απόφασης, σήμερα – από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα – με την οποία πιστώνονται συνολικά, στις Περιφέρειες της χώρας, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, περί τα 300.000.000 ευρώ, για έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

Από το συνολικό κονδύλιο των 294.999.439,40 ευρώ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιστοιχούν 20.000.000, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.
Με τα χρήματα αυτά, θα δημοπρατηθούν, άμεσα, τα ώριμα μελετητικά έργα των τριών κόμβων, στην παλαιά εθνική οδό στην Κορινθία, αλλά και άλλες παρεμβάσεις, όπως η βελτίωση του δρόμου Κροκεές – Μονεμβασία, στη Λακωνία, ο κόμβος στο Φίχτι Αργολίδας και οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Τονίστηκε, ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, πιστώνονται στις Περιφέρειες, συνολικά 100.000.000 ευρώ, για το ΠΔΕ, χρήματα που αφορούν, κυρίως, την αποπληρωμή έργων σε αναδόχους, όπως είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε, ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο, η εξόφληση θα γίνεται από το ΠΔΕ του 2023.

Στη σύσκεψη, τέλος, ανακοινώθηκε, ότι θα διατεθούν στις Περιφέρειες, πιστώσεις για μικρά αντιπλημμυρικά έργα.

– Από την κυβέρνηση, έλαβαν μέρος στη σύσκεψη, οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης και παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, καθώς και οι γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος