Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ θα λειτουργήσει στην Τρίπολη

Την ένταξη της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Τρίπολης στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 280.000 ευρώ, γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης.

«Ήταν ένα επιτακτικό αίτημα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και η υλοποίηση του θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου», σημείωσε ο δήμαρχος, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε λεπτομέρειες για το έργο, σημειώνοντας: «Πρόκειται για ένα διαμέρισμα όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται και να μένουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικίας άνω των 18 ετών. Εκεί θα τους παρέχεται στέγη, διατροφή και στήριξη των δυνατοτήτων τους, με στόχο την ασφαλή διαβίωσή τους».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, πρόκειται να ενισχυθεί με προσωπικό και η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται μέχρι το 2023, όπου και αναμένεται να επεκταθεί.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Νίκος Καραλής, που εξέφρασε τη χαρά του και ευχαρίστησε το δήμαρχο Τρίπολης για τις πρωτοβουλίες αυτές.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ