Σπουδαία νίκη για τον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Σπουδαία εντός έδρας νίκη με 3 – 1 σετ πέτυχε την Κυριακή το απόγευμα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης επί της Ολυμπιάδας Πατρών στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του β΄ ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας γυναικών της.

Τα κορίτσια του Γιώργου Χρονόπουλου δείχνοντας μεγάλη αποφασιστικότητα, διάθεση από την μία, συγκέντρωση και ψυχραιμία σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού από την άλλη κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Στο πρώτο σετ η ομάδα του ΑΣΠΕΤ ξεκίνησε δυνατά παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα με 7-5, με την ομάδα της Ολυμπιάδας να ισοφαρίζει σε 8 όλα. Από το σημείο αυτό η ομάδα της Τρίπολης πάτησε γκάζι καταφέρνοντας να προηγηθεί με 14-10, 17-12, 20-14, 22-15 για να πάρει τελικά το σετ με 25-16.

Το δεύτερο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό από το πρώτο, με την ομάδα της Πάτρας να αντιδρά με όπλο της το σέρβις, παίρνοντας μια μεγάλη διαφορά με 6-17, 10-22 για να καταλήξει το σετ στην πατρινή ομάδα με 11-25.

Στο τρίτο σετ τα κορίτσια της Τρίπολης αντέδρασαν κάνοντας ένα παιχνίδι ανάλογο του πρώτου σετ με συνεχή προσπάθεια και ωριμότητα στο παιχνίδι τους, χτίζοντας μια διαφορά που έφτασε στους εφτά πόντους με το 12-5 για να συνεχίσουν με το 16-9, 18-10, 20-12, 23-14 μέχρι το τελικό 25-15.

Το τέταρτο σετ ήταν για γερά νεύρα. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Η ομάδα της Ολυμπιάδας προηγήθηκε με 3-4 με το ΑΣΠΕΤ να ισοφαρίζει σε 5-5 και να περνά πάλι μπροστά με 7-6 και 11-10. Από εκεί και μετά η ομάδα της Τρίπολης συνέχιζε να προηγείται με έναν πόντιο και η ομάδα της Πάτρας να ισοφαρίζει φτάνοντας στο 18 όλα. Σε εκείνο το σημείο η Ολυμπιάδα πέρασε μπροστά με 18-19 και 21-22. Στη συνέχεια ένα χαμένο σέρβις και μια λάθος επίθεση για τον ΑΣΠΕΤ είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει το 22-23 και 23-24 αντίστοιχα. Εκεί είχε την ευκαιρία η ομάδα της Πάτρας να πάρει το σετ, αλλά κάνοντας λάθος στην επίθεση έγινε το 24-24. Στη συνέχεια μετά από ένα μεγάλο rally ο ΑΣΠΕΤ πήρε το προβάδισμα με την Πεντεφούντη κάνοντας το 25-24 για να δοθεί στο τέλος η χαριστική βολή με έναν άσσο της Ζάβου, παίρνοντας έτσι η ομάδα της Τρίπολης το σετ και το παιχνίδι με ένα καθαρό τρίποντο.

Ο ΑΣΠΕΤ κατάφερε να επικρατήσει σε αυτό το παιχνίδι έχοντας 87 κερδισμένους πόντους έναντι 80 της Ολυμπιάδας, 35 κερδισμένες επιθέσεις έναντι 34 , 6 μπλοκ έναντι 4 , 11 άσσους έναντι 10 και 35 κερδισμένους πόντους από λάθη της πατρινής ομάδας έναντι 29 που είχε ο ίδιος.

Πρώτη σκόρερ για την ομάδα της Τρίπολης ήταν η Ζάβου με 15 πόντους και την ακολούθησαν με 11 η Μητσοπούλου, 10 η Πεντεφούντη, 9 η Νικητοπούλου, 5 η Καλόμαλου και από έναν η Μπιρμπίλη και Σενγκέργκι. Ακόμα η Ζάβου είχε 3 άσσους η Πέντεφούντη είχε 2 άσσους όσους η Νικγτοπούλου και η Καλόμαλου, και από έναν η Μητσοπούλου και η Σενγκέργκι. Στο μπλοκ είχε 3 η Μητσοπούλου, 2 η Ζάβου και 1 η Νικητοπούλου. Πρώτη στις άμυνες αναδείχθηκε η Ζάβου με 22 και την ακολούθησαν η Πεντεφούντη με 14 η Νικητοπούλου με 9, η Σενγκέργκι με 7, η Σήλια η Χρονοπούλου μαζί με την Κυριαζή με 3 και η Καλόμαλου με 2.

ΣΕΤ: 25-16 (1ο | 27’), 11-25 (2ο | 17’), 25-15 (3ο | 27’), 26-24 (4ο | 30’).

ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Χρονόπουλος): Κρέστα, Καλόμαλου, Κυριαζή, Ζάβου, Μητσοπούλου, Σωτηροπούλου, Σωτηροπούλου, Σενγκέργκη, Καραλέκα, Χρονοπούλου Ι., Χρονοπούλου Β., Πετροπούλου, Νικητοπούλου, Μπιρμπίλη, Πεντεφούντη.

ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Κώστας Τζουβέκας): Γιαννοπούλου, Στεργιοπούλου, Καπογιαννοπούλου, Βολιώτη, Δριβέλου, Κοτσώρη, Σουβαλιώτη, Νικολάου, Κόλια, Πάτσικα, Καραβιώτη, Δημητρακοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ χάρισαν μια μπλούζα στην μεγάλη άτυχη της πρώτης αγωνιστικής την Πελαγία Γεωργουλοπούλου, που τραυματίστηκε στο γόνατο (ρήξη χιαστού) στέλνοντας της το μήνυμα για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην ομάδα, θέλοντας έτσι να δηλώσουν την συμπαράσταση και την στήριξή τους στην συμπαίχτρια τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος