Σπάρτη: Αποφάσεις για τη δομή φιλοξενίας “δικαιούχων διεθνούς προστασίας”

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας μερίδας αλλοδαπών που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Σπάρτης, ακολούθησε στο δημαρχείο της πόλης σύσκεψη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, παραβρέθηκαν εκτός της δημοτικής αρχής, η Μπέτη Φερεντίνου, υπεύθυνη του προγράμματος FILOXENIA και η συνεργάτιδά της, Κλήμη Πυρένη, συντονίστρια του ΔΟΜ FILOXENIA στη Νότια Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του δήμου Σπάρτης, για τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη αυτή, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

“Από τους 245 φιλοξενούμενους επίσημα αναγνωρισμένους «δικαιούχους διεθνούς προστασίας», εκ των οποίων τα 115 είναι παιδιά από 0-15 χρονών, οι 188 υποβλήθηκαν σε rapid test και οι 21 βρέθηκαν θετικοί. Υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για τακτική παρακολούθηση με rapid test.

Σε συνεργασία με τη διοίκηση του «Σπάρτα Ινν», καταβάλλεται από τον ΔΟΜ προσπάθεια να γίνει διαχωρισμός ανά όροφο, μεταξύ θετικών και αρνητικών περιπτώσεων προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς.

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ώστε μετά την λήξη της ειδικής καραντίνας, να επισπευθούν οι διαδικασίες έκδοσης και χορήγησης των ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους δικαιούχους από την Υπηρεσία Ασύλου και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για τη κάλυψη των αναγκών τους σε φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, με δική τους δαπάνη.

Η αστυνομία επαγρυπνεί και επιτηρεί τη Δομή Φιλοξενίας επί εικοσιτετράωρης βάσης, ενώ άμεσα θα επισκεφθεί τη Δομή και Λοιμωξιολόγος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος