Σοφικό Κορινθίας: Οριοθετείται η φωτιά – Από θαύμα σώθηκε το εκκλησάκι των Αγίων Πέτρου κ Παύλου

Συνεχίζεται η προσπάθεια οριοθέτησης της φωτιάς στο Σοφικό Κορινθιάς απο πυροσβέστες, εθελοντές και ομάδες πεζοπόρων ατόμων.

Χωρίς ενεργό μέτωπο, πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι η αποφυγή αναζωπυρώσεων, την ώρα που η περιοχή είναι και σήμερα ενταγμένη στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου. Απο το ξημέρωμα επιχειρούν 6 εναέρια μέσα, ελικόπτερα κ αεροσκάφη, συνδράμουν βυτιοφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου. Πυροσβέστες από πολλές περιοχές της χώρας έφθασαν στο Σοφικό για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, όπως και ομάδα Μολδαβών πυροσβεστών.

Σοφικό Κορινθίας: Οριοθετείται η φωτιά – Από θαύμα σώθηκε το εκκλησάκι των Αγίων Πέτρου κ Παύλου

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι έχουν καεί 3.000 στρέμματα πευκοδάσους κ καλλιεργειών. Μικροζημιές έχουν υποστεί αποθήκες και σταβλοι κοντα που βρίσκονται σε τμήμα του δάσους της Σολυγείας.

Σοφικό Κορινθίας: Οριοθετείται η φωτιά – Από θαύμα σώθηκε το εκκλησάκι των Αγίων Πέτρου κ Παύλου

Σαν από θαύμα το εκκλησάκι των Αγίων Πέτρου κ Παύλου που βρίσκεται μέσα στο δασικό σύμπλεγμα έμεινε ανέγγιχτο από την λαίλαπα της φωτιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος