Η δίκη του μητροκτόνου απο τα Γελινιάτικα Ξυλοκάστρου

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που είχε κάνει την κοινωνία του χωριού Γελινιάτικα Ξυλοκάστρου Κορινθίας όπου είχε διαδραματιστεί αλλά και την Ελλάδα να παγώσει ξαναζωντανεύει σήμερα, αφού στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο 29χρονος που τον Ιούλιο του 2016 είχε κόψει το νήμα της ζωής της 57χρονης μητέρας του.

Στην προανάκριση είχε ομολογήσει την πράξη του υποστηρίζοντας πως μια φωνή τον οδήγησε στην πράξη αυτή.

Ο 29χρονος που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά την απολογία στον ανακριτή είπε πως «καθόταν έξω και κοιτούσε το φεγγάρι, όταν πήγε η μητέρα του και του ζήτησε να μπει μέσα. Επέμενε και δεν ήταν ήρεμη. Τον τραβούσε να μπει μέσα. Πάνω στην αγριότητα την έσπρωξε. Πρώτα μπήκε η μητέρα του μέσα και μετά εκείνος. Τότε, άκουσε μια φωνή να του λέει ή εκείνος ή η μητέρα του. Το σκέφτηκε λίγο αλλά μετά τη σκότωσε».

Ο αδερφός του δράστη ήταν εκείνος που βρήκε τη μητέρα τους νεκρή πάνω στο κρεβάτι της, σε μια λίμνη αίματος, με χτυπήματα από μαχαίρι κουζίνας στο λαιμό και το θώρακα, ενημέρωσε την αστυνομία και μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο πεσμένο στον δρόμο και γεμάτο αίματα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, ο μητροκτόνος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του και τη συντριβή του για την ομολογημένη αποτρόπαια πράξη του.

φωτό αρχειου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος