Σημαντικές αποφάσεις για τις πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στην αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 2.848.749 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προέβη, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η πίστωση προορίζεται για την αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά του Μαΐου, στον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αλλά και για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, στις καμένες εκτάσεις, δασικού χαρακτήρα, στον Σχίνο, του ίδιου δήμου.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε και χρηματοδότηση, ύψους 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης, που αφορούν, αφενός στην προϋπολογισμού 370.000 ευρώ ανακατασκευή και συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου, των πυρόπληκτων περιοχών Αθικίων και Αγίου Ιωάννη Κορινθίας, και αφετέρου, στην ισόποσου προϋπολογισμού ανακατασκευή και συντήρηση του αγροτικού δικτύου στις πυρόπληκτες περιοχές Γαλατάκι, Ξυλοκέριζα και Δ.Ε. Σολυγείας, στην Κορινθία.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση σχεδίων προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου, από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Άγιο Νικόλαο, στον Δήμο Μονεμβασίας και μεταξύ της Περιφέρειας, προέβη η Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος