Σεμινάριο στην Τρίπολη για το ψηφιακό ωράριο και την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Έρχεται το ψηφιακό ωράριο εργασίας και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Μετά την εφαρμογή του μέτρου, σε Τράπεζες και Σούπερ Μάρκετ, η συγκεκριμένη παρέμβαση, ετοιμάζεται να εφαρμοστεί σ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν τις απογραφές του προσωπικού τους, μέχρι τέλη του μήνα, ενώ, σταδιακά, θα ξεκινήσει να υλοποιείται και το σχετικό μέτρο του νέου εργατικού νόμου.

Για το λόγο αυτό, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Σύλλογος των Λογιστών – Φοροτεχνικών, Ελεύθερων Επαγγελματιών Αρκαδίας, οργανώνουν εσπερίδα ενημέρωσης στην Τρίπολη.

Θα αναλύσει το θέμα, ο Πέτρος Ραπανάκης, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας και ανθρώπινου δυναμικού.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου 2022.

” Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και για αυτό το σεμινάριο θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο και όχι στο Επιμελητήριο “, είπε ο Γιώργος Ασκούνης, πρόεδρος των λογιστών Αρκαδίας.

Σεμινάριο στην Τρίπολη για το ψηφιακό ωράριο και την ψηφιακή κάρτα εργασίας
Στ. Ζορμπαλάς

Ο Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής : “Καλούνται οι φοροτεχνικοί, οι λογιστές, οι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι των λογιστηρίων, οι άνθρωποι των τμημάτων μισθοδοσίας, τα στελέχη, να παρακολούθησαν το σεμινάριο για να μάθουν ακριβώς, αυτό που έρχεται και που αλλάζει τα πάντα. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους”.

Ο Γιώργος Ασκούνης, συνέχισε, λέγοντας, ότι “στο σεμινάριο, θα γίνουν γνωστά τα πάντα. Ποιοι είναι οι υπόχρεοι, πως γίνεται η ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας, πως έχει το πλαίσιο υπαγωγής των επιχειρήσεων στον μηχανισμό της κάρτας εργασίας, πως όλα αυτά ενεργοποιούνται, τι γίνεται με τις κυρώσεις και τα πρόστιμα, πως δομείται το διάλειμμα εργασίας. Στο σεμινάριο, θα γνωστοποιηθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας, οι δανεισμοί εργαζομένων, τα θέματα με τις μητέρες και το μειωμένο ωράριο, οι υπερωρίες, η μερική απασχόληση, η πρόσθετη εργασία, η εκ περιτροπής εργασία, η ευέλικτη προσέλευση στην εργασία, οι δηλώσεις αδειών, η τηλεργασία κλπ. Ζητάμε να υπάρξει μαζική συμμετοχή, γιατί σύντομα, όλοι μας θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα ψηφιακά δεδομένα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος