Σε εξέλιξη το έργο στον Αρχαίο Δίολκο Κορινθίας

Αυτοψία στα έργα ανάδειξης του Αρχαίου Διόλκου έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, μαζί με στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Η προστασία – αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Διόλκου έχει προϋπολογισμό γύρω στα 3 εκατ. ευρώ. Ο Αρχαίος Δίολκος, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας.

Σε εξέλιξη το έργο στον Αρχαίο Δίολκο ΚορινθίαςΟ λιθόστρωτος δρόμος μεταξύ της Νέας Κορίνθου και του Λουτρακίου, χρησίμευε για τη μεταφορά δια ξηράς, από τον Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό Κόλπο και αντιστρόφως, πλοίων και εμπορευμάτων. Τμήματά του σώζονται ορατά στο δυτικό άκρο της σημερινής διώρυγας, τόσο στην πλευρά της Πελοποννήσου όσο και στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο, περιλαμβάνει την κατασκευή κρηπιδώματος για την προστασία του χερσαίου χώρου και κατά συνέπεια του μνημείου από τη διάβρωση, την αλίευση, και τη συντήρηση των δομών του Διόλκου στο βυθό της θάλασσας. Παράλληλα το έργο φροντίζει την αποχωμάτωση του αρχαίου Διόλκου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος