Σχέδιο Π/Δ για ερασιτεχνική – αθλητική αλιεία: Αντιδρούν οι ερασιτέχνες ψαραδες

Αντιδρά σε αρκετά θέματα, του υπό διαβούλευση, σχεδίου νόμου, που αφορά την ερασιτεχνική αλιεία, ο Σύλλογος των Ερασιτεχνών Αλιέων Τρίπολης – Παραλίου Άστρους.

Η διαμαρτυρία του, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου, Τάσου Μακρή, έγκειται σε έξι σημεία της κυβερνητικής πρότασης (σχέδιο Π/Δ για ερασιτεχνική και αθλητική αλιεία):

Στη χρήση του ζωντανού δολώματος, στην απαγόρευση του ψαροντούφεκου για τον μήνα Απρίλιο, στη μείωση των αγκιστριών, στη μείωση των κιλών των ψαριών, στο ηλεκτρονικό καλάμι.

“Για εμάς το ερασιτεχνικό ψάρεμα είναι χόμπι, είναι ψυχοθεραπεία, είναι ηρεμία. Μας έχουν απαγορεύσει τα πάντα, όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας. Γιατί; Μιλάμε για άδικα και παράλογα μέτρα. Το σχέδιο νόμου που είναι στη διαβούλευση, πρέπει να αλλάξει. Έχουμε προτάσεις και τις καταθέτουμε. Ας μας ακούσουν. Ας κοιτάξουν να πάρουν τις επαγγελματικές άδειες απ’ τους συνταξιούχους. Ας κοιτάξει το Λιμενικό Σώμα να αστυνομεύσει καλύτερα τους επαγγελματίες”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τάσος Μακρής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος