Σχέδιο για διαπεριφερειακή συνεργασία

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειών Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνας Νικολάκου και Αλέξανδρου Θάνου, με στόχο την χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου διαπεριφερειακής συνεργασίας, με επίκεντρο τον τουρισμό, τον πολιτισμό και ευρύτερα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των δύο περιοχών.

Στη συνάντηση η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου τόνισε ότι «οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να στείλουμε ένα μήνυμα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό. Οι Περιφέρειες μπορούν να καταφέρουν πολλά, ήρθε η ώρα να λειτουργήσουμε ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και αυτή είναι η τομή για τον αναπτυξιακό στρατηγικό προσανατολισμό μας».
Αντίστοιχα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος σημείωσε ότι «όλοι μαζί, όλες οι Περιφέρειες πρέπει να δούμε ποια πράγματα κάνουμε καλά. Βλέπουμε ότι οι θεματικοί άξονες έχουν κοινούς στόχους και μπορούμε να προχωρήσουμε στρατηγικά στη στόχευση μας στο εξωτερικό. Ενωμένοι μπορούμε να πάμε μακριά, ενώ μόνοι μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο».
Οι δυο Αντιπεριφερειάρχες συμφώνησαν ότι η απευθείας πτήση της Olympic Air, Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα, φέρνει τις Περιφέρειες ακόμη πιο κοντά ενισχύοντας τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ από κοινού έμφαση θα δοθεί στο σχολικό τουρισμό και τις κοινές πολιτιστικές διαδρομές, καθώς και στην ενίσχυση του πολιτιστικού -θρησκευτικού τουρισμού όπως στην περίπτωση των Δρόμων του Αποστόλου Παύλου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο Περιφερειών, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επεξεργαστούν το πρώτο διαπεριφερειακό σχέδιο Αιρετών Περιφερειών, που θα υπογράψουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Πραγματοποιήθηκε επίσης διευρυμένη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών – Εντεταλμένων Συμβούλων στον τομέα του τουρισμού στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν προσκλήσεως της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κας. Ελένης Δημοπούλου, όπου έγινε ένας πρώτος απολογισμός της 3ης συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.
Κοινή διαπίστωση των Αντιπεριφερειαρχών, ήταν ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία τους θα ενισχύσουν το ρόλο των αιρετών Περιφερειών στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, ειδικότερα στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού. Στη συνάντηση συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τις επόμενες δράσεις που πρέπει να λάβουν οι Περιφέρειες με στόχο το συντονισμό τους, αλλά και την επιμέρους συνεργασία Περιφερειών που έχουν κοινά τουριστικά εμπειρικά προϊόντα και διαδρομές.
Στο πλαίσιο της έκθεσης οι συμμετέχοντες στην αποστολή της Πελοποννήσου συμμετείχαν και σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Αντώνη Γυφτόπουλου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η καλύτερη αξιοποίηση του ιδιόκτητου χώρου που έχει στη διάθεση του ο σύλλογος, με στόχο να αποτελέσει χώρο όλων των Πελοποννήσιων επαγγελματιών και με εκθεσιακή χρήση για τα Πελοποννησιακά προϊόντα και την προώθηση του τουριστικού- επενδυτικού κεφαλαίου της Πελοποννήσου.

από Δελτίο Τύπου
φωτό: Περ. Πελ/σου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος