ΣΑΟΟ: Πορεία και κοπή πίτας στην Αλωνίσταινα

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) εισέρχεται φέτος στον εικοστό πέμπτο χρόνο λειτουργίας του και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη, τους φίλους αλλά και όσους συμμετείχαν με οποιανδήποτε τρόπο στις διάφορες δράσεις του, ευχόμενος υγεία και ευτυχία.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν οι δύο πρώτες πορείες του νέου έτους, με κατάληξη στην ιστορική Αλωνίσταινα, τόπο καταγωγής της Ζαμπίας Κωτσάκη (1750 -1832), μητέρας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο τάφος της οποίας βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, ενώ μνημείο προς τιμήν της έχει ανεγερθεί στην πλατεία του χωριού.

Στην πλατεία αυτή θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, στις 13:30, μετά το πέρας των πορειών.
Οι ορειβάτες θα περπατήσουν στα υπέροχα ελατοδάση του Μαινάλου, το οποίο κινδυνεύει από τη σχεδιαζόμενη αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, πάνω στα μονοπάτια που καθάρισε και σηματοδότησε ο ΣΑΟΟ.

Α΄ πορεία: Καρδαράς – κορυφή Αγία Τριάδα (1620 μ.) – Αλωνίσταινα (1200 μ.). Ώρες: 4.30, κατηγορία: A+.

B΄πορεία: Καρδαράς – διάσελο Ξερακιά – Αλωνίσταινα. Ώρες: 3, κατηγορία: A.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 9 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: saootrip@gmail.com, www.saoo.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος