Σ. Φάμελλος: Η Πελοπόννησος κινδυνεύει με πρόστιμα απο Ε.Ε

Περιβαλλοντικά θέματα των νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου, με ιδιαίτερο βάρος στο εξελισσόμενο έργο των δασικών χαρτών και στη μεγάλη καθυστέρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, θα απασχολήσουν τις σημερινές συναντήσεις σε Λακωνία και Μεσσηνία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και τοπικών παραγόντων.

Ο κ. Φάμελλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Τρίπολης και τη Δέσποινα Αρσένη τόνισε τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση και το υπουργείο στην εξυπηρέτηση του πολίτη΄.

Για το ζήτημα των απορριμμάτων επεσήμανε πως “η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθυστέρησε την περιβαλλοντική μελέτη, μόλις πριν δυο εβδομάδες υπεγράφη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με αιρεσιμότητα.

Οι Δήμοι πρέπει να πάρουν απόφαση σύντομα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος”.

Τέλος για το ζήτημα των ανεμογεννητριών της Μάνης και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι “υπάρχει αδειοδότηση απο το 2012, έχουμε παρέμβει για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα προστατευόμενο είδη και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι προτάσεις για να φτάσουμε σε μια πρόταση αποδεκτή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος